Zlatan Ibrahimovic - när han är 37 år är han fortfarande bäst!

Sport

Zlatan Ibrahimovic - när han är 37 år är han fortfarande bäst!

Idag är han 37 år och fortsätter att förvåna fotbollsfans över hela världen med sitt fenomenala spel. När Zlatan Ibrahimovic accepterade erbjudandet från Los Angeles Galaxy fotbollsklubb från MLS var de flesta experter säkra på att detta skulle bli solnedgången i hans karriär. De flesta av de berömda fotbollsspelarna före honom åkte till USA för att inte sitta på bänken till en av de europeiska jättarna, men för att fortsätta spela i MLS, där konkurrensen är klart lägre. Men vad Zlatan gör idag är helt enkelt fantastiskt. På bara 26 matcher lyckades anfallaren göra 27 mål och ge 5 produktiva pass! För närvarande, i målskytten, tar han 2: a platsen och är näst efter mittfältaren Carlos Vele. Och detta trots att Ibragimovichs ålder är långt ifrån ung, för 37 spelare för 37 spelare är redan en "pension" för fotboll. Idag vill vi förstå orsakerna till att Zlatan fortfarande har en så hög nivå.

"Jag är på MLS som en Ferrari bland Fiats"

Zlatans stolthet har alltid varit mycket hög. Han är en av dem som inte bara lyckas utan också missar möjligheten att berömma sig själv eller skandal med en journalist som kommer att ställa honom en obekväm fråga. I en ny intervju, frågan om hur han spelas i USA, svarade Ibrahimovic ganska arrogant:

"Låt oss vara ärliga. MLS har en lägre nivå än i Europa. Tidigare spelade jag mot fotbollsspelare som var nära min nivå. Men här i USA är jag som en Ferrari bland Fiat. Men jag vill säga att det alltid finns en plats i fotboll överraskningar. När som helst kan Ferrari förvandlas till Fiat och vice versa. Fotbollsvärlden är alltid oväntad."

Och även om dessa ord kan betraktas som oskäliga, har Zlatan verkligen rätt. Idag är TOP-5-nivån för europeiska fotbollsligor flera gånger högre än MLS. Ändå har de senaste åren i USA haft en aktiv tillväxt i populariteten för klassisk europeisk fotboll, vilket innebär att du snart kan förvänta dig en ökning av klassen fotbollsspelare och ökad konkurrens.

Hur blir man en legend?

3 oktober 1981 Malmö föddes en pojke som var avsedd att bli en legende. Överraskande, även i tidig barndom, uppmärksammade många fotbollstränare Zalatan och sade till och med då att han var en av de mest oförutsägbara och unika spelarna. Till skillnad från andra barn som bara var engagerade i fotboll deltog lilla Ibrahimovic i taekwondo-träning på samma gång (förresten, i framtiden kommer han att få ett "svart bälte"). Många experter idag är säkra på att det var kampsporthobbies som hjälpte Zlatan att stärka hans karaktär och få så unika antropometriska förmågor, tack vare vilket han ofta höll bollen i benen i svåra situationer på fotbollsplanen.

Vid 12 års ålder fick killen först sin första T-shirt för ungdomslaget Malmö. Men även då stod Zlatan ut så mycket bland sina kamrater att han på några år fick möjlighet att debutera i huvudlaget. Men verkligen, den viktigaste händelsen i hans liv, kan Ibrahimovic överväga 2001, då han beslutade att göra en överföring till holländska Ajax. Från det ögonblicket började en ung fotbollsspelares karriär snabbt gå upp. Med en frekvens på 1-3 år går Zlatan Ibrahimovic till olika fotbollsklubbar: Juventus (2004), Inter (2005), Barcelona (2009), Milan (2011), PSG (2012), Manchester United (2016). Försök hitta en annan fotbollsspelare som skulle kunna spela för sin karriär i alla dessa klubbar, och i var och en av dem att ha en permanent plats i det första laget och vara en av ledarna för laget. Det är svårt att tro, men i själva verket har en av de främsta orsakerna till förändringen av fotbollets "uppehåll" för "Ibra" alltid varit konflikter med tränaren och inte ett dåligt spel på fältet. Allt angående idrottsmanens spelförmåga och fysiska form - här hade ingen några klagomål eller tvister.

Vad är hemligheten till framgång?

Det finns många olika hypoteser om hemligheten med Ibrahimovics framgång. De flesta experter är benägna att tro att Zlatan är en av de mest oförutsägbara och unika framåt i hans position. Med hög tillväxt (195 cm) har han en fenomenal hastighet och teknik, har ett starkt slag och kan göra mål från de svåraste positionerna. Förmågan att hålla bollen vid dina fötter, ett bra spel med ryggen mot målet och fantastisk fotbolls "intelligens" - det är det som verkligen inte ges under träning på en fotbollsskola, men framgår från födseln.

Ibrahimovic på planen är alltid en ledare och ett centrum för uppmärksamhet. Han kan få bollen med foten, få ett hälmål, slå 2-3 motståndare på mätaren på fotbollsplanen, hoppa framför allt och göra ett mål med huvudet i hörnet. Under sina bästa år lämnade han verkligen inga chanser för spelarna i motsatt lag och var en värdefull spelare på planen för sin klubb.

"Crazy" arbetsnarkoman

Det är så många tränare och lagkamrater som kännetecknar Zlatan. Han är mycket krävande av sig själv och fortsätter att förvåna andra med sin produktivitet och uthållighet under träning och föreställningar för Los Angeles Galaxy. Varje dag tillbringar Ibra mycket tid på ett löpband, trampar på en motionscykel, utför olika styrkaövningar och ökar sin uthållighet med en speciell mask. Och detta är överraskande, för i hans ålder och med hans prestationer är många av spelarna inte längre så krävande på sina kroppar och försöker minimera stress.

"Jag är en representant för den gamla skolan när du måste arbeta hårt för att uppnå några resultat."

Detta uttalande visar perfekt karaktären av Zlatan Ibrahimovic och blir en av huvudkomponenterna i hans framgång.

Livsreglerna för Zlatan Ibrahimovic

Vi har sammanställt en kort lista över de grundläggande reglerna som en fotbollsspelare följer i en eller annan grad:

  1. 1. Kritisera aldrig andra. Zlatan var alltid emot kritik av lagkamrater i en intervju och tillät inte någon att tala dåligt om honom i TV.
  2. 2. Berätta alltid sanningen. Enligt spelaren är falsk blygsamhet ett av de största problemen för många människor. Om du är bra bör du prata om det, och om du är dålig ska du inte förneka det.
  3. 3. Leta alltid efter brister. Även efter framgångsrika spel hittar Zalatan alltid nyanser som du måste vara uppmärksam på och eliminera dem för att öka din nivå.
  4. 4. Var likgiltig mot andras åsikter. Zlatan medgav att han aldrig var intresserad av vad media skulle säga om honom. Han är emot några regler och ramar, vet inte hur han ska vara tyst och är alltid redo att försvara sin synvinkel.
  5. 5. Jag är inte längre skolpojke - jag vill ställa frågor. Efter att ha spelat för Barcelona sa Zlatan Ibrahimovic att han blev förvånad över atmosfären i klubben. Enligt Messi gör Xavi och Iniesta utan tvekan allt som Guardiola berättar för dem och ställer inte frågor. "Jag är inte längre skolpojke och om jag är intresserad av ett slags spelögonblick tystar jag inte." Ibrahimovic sa också att han anser Jose Mourinho vara den bästa tränaren på planeten, och Guardiola är fortfarande mycket långt ifrån honom.

Vilken framtid väntar Zlatan?

Utan tvekan är det nu ganska svårt att föreställa sig hur Ibrahimovic karriär kommer att utvecklas ytterligare. Trots det höga engagemanget i träning och föreställningar i MLS kommer svenskens ålder inte längre att tillåta honom att återgå till maximal prestanda. Ändå fortsätter han att vara optimistisk och tror på sig själv. I ett nyligen Instagram-inlägg lämnade han ett ganska intressant bildtexter: "Efter 20 år med hårt arbete är jag fortfarande fräsch och ger ett utmärkt resultat." Detta bevisar ännu en gång att trots skeptikernas åsikt, fortfarande behåller Zalatan optimism och tro på sig själv. Och det kan inte uteslutas att han efter en tid kommer att återvända till en av de bästa klubbarna i Europa.